Šviesų programavimas

Pradėjo unagi, Balandis 19, 2010, 08:42:46 AM

« ankstesnis - sekantis »

Tuziukas

prie to pacio norejau paklausti ar pas jus vairuotojo puseje xenonas silpniau sviecia?ta prasme diena kai ziuri keleivio lempa duoda smarku sp[induli o vairuotjo toki blanku?ar cia pas mane kazkas netaip buvau sukeites lemputes ziuriu tas pats, vizualiai atrodo lyg ir viskas gerai..??

AVENSIS D4D CHIP

CitataTuziukas parašė:
prie to pacio norejau paklausti ar pas jus vairuotojo puseje xenonas silpniau sviecia?ta prasme diena kai ziuri keleivio lempa duoda smarku sp[induli o vairuotjo toki blanku?ar cia pas mane kazkas netaip buvau sukeites lemputes ziuriu tas pats, vizualiai atrodo lyg ir viskas gerai..??
Zibintui galas,reflektorius bus isdeges todel ir silpniau sviecia;)

Tuziukas

tai pardei klausiau sake kad xenonai neturi typo reflektoriaus..nakti sviecia vienodai praktiskai bet tas spindulys toks duslus nesuprantu..

AVENSIS D4D CHIP

CitataTuziukas parašė:
tai pardei klausiau sake kad xenonai neturi typo reflektoriaus..nakti sviecia vienodai praktiskai bet tas spindulys toks duslus nesuprantu..
O KAS TAS TADA SVIECIA BE REFLEKTORIAUS ,ZVAKE?:D:D:D

DarekaZ

O kas yra padaręs, kad nustacius auto visada degtų šviesos ? Kaip padarėte? Vienas mano sugalvotas sprendimas yra uždengti veirdrodelyje esanti jutikli, kad jam atrodytų kad visada naktis  :) kiek girdėjau yra kažkokie saugikliai, kad juos pajungus, ant auto visada degtų šviesos. Ar nesąmone girdėjau?  

Memelis

Man pazistamas padare. Jis nagingas bicas, tai mikroschema padare, kad sviesos uzsidegtu tik uzgesus tepalo lemputei. Cia kad be reikalo akumo nevalgytu. Uzvedei varikli, uzgeso tepalo lempute ir po 5 s dega. Gera turet geru draugu. Kazkaip paprastai galima per saugikliu bloka padaryt. Kaip - nezinau. Ten laideli kazkur uzmeti ir iskart ijungus degima dega, valgo tavo akuma dar iki uzvedimo...
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

GALLANT

Cia labai paprasta schema, paimi taimeriuka NE555 ir susikonstruoji viska, ka domins galesiu imesti schema.savikaina max 10Lt.
Detales: mikre NE555, varzos 220k, 5-10omu, kondikai 47mkfx16v 2vnt ir 100n 1vnt. rele su dviem kontaktu porom 2x5A, diodas IN4001 arba kazkas panasaus. Kita savaite busiu Vilniui, jei kam nors reiks skambinkit.

UfO

Jei jau galima ir su schemomis, tai mane domina schema ;)

widzew

Kurioje vietoje pas Avensi sumontuotas šviesos jutiklis? Ar yra galimybė jį uždengti nieko neardant? Tipo amžinają naktį padaryti.

DarekaZ

Citatawidzew parašė:
Kurioje vietoje pas Avensi sumontuotas šviesos jutiklis? Ar yra galimybė jį uždengti nieko neardant? Tipo amžinają naktį padaryti.

Yra ant veidrodelio laikiklio, ten nusiema toks gaubtelis ir matosi jis vidui priglaustas prie stiklo, ardyti daug nereikia. Jo amzinaja nakti padaryti ir noriu, bet ar apsimoka ?

Pulkininkas

CitataMemelis parašė:
 Uzvedei varikli, uzgeso tepalo lempute ir po 5 s dega. Ten laideli kazkur uzmeti ir iskart ijungus degima dega, valgo tavo akuma dar iki uzvedimo...
Mano Corollos Verso jau gamykloje taip padaryta.  Įjungus degimą trumpos šviesos nedega, tačiau užsidega iš karto, kai tik variklis užvedamas :) Penkios sekundės tikrai nepraeina, tikriausiai akumo nesodina.  Išjungus variklį užgesta ir šviesos.  Labai patogu.

tadusia

klausimas truputi ne i tema
manojoj priekines sviesos isijungia automatiskai tik pajudejus, o galiniai zibintai sutemus (nebent, ijungiu artimasias sviesas rankiniu budu). jei dienos metu  priekines artimosios dega o galimiai zibintai nedega, policija gali prisikabint?

GALLANT

CitataUfO parašė:
Jei jau galima ir su schemomis, tai mane domina schema ;)

Vietoj lemputes reikia kabinti rele ir jai tarp apviju pajungti dioda, kad susijungimo momentu susidariusios parazitines sroves nenukaltu mikres. 100n kondika deti tarp 5 kojos ir korpuso. Visa sita schema maitinti per 5-10omu varza. 20-50k varza apsprendzia laika, SRS jis naudojamas 2-4sec, sviesom as pats dedu 8-15sec, tai atitinkamai reiks didesnes varzos (parenkama ekspermento tvarka). Mainima jungti nuo degimo.

UfO

Dėkui. Þiūrėsim kas išeis.

GALLANT

Pasuk man nuo pirmadienio ir duosiu viska padaryta, nereiks galvos sukti, reiks tik atvaziuoti iki Marceliukes kleties, prie verslo centro kur yra vakare, ten gali buti ne rysio zona pozeminiam garaze, tai blogiausiu atveju rasyk sms persuksiu.