Uzvedimas ziema

Pradėjo laurynui, Gruodis 19, 2009, 12:59:19 PM

« ankstesnis - sekantis »

tom

Klausykit, o tas pakaitinimo zvakes paciam pasikeisti sudetinga? Gal kas turit patirties tuo klausimu?

MantasT

kiek matau iš profilio, tai irgi corolla D4-D. Ten, kad pakeisti zvakes reikia palandzioti nemazai. As taupiau laika ir variau i servisa.

Edvatronas

Na kiek girdejau tai jos yra gan ilgos (palyginti su kitomis) zvakemis ir daznai prikempa ir sunkiai issisuka arba nuluzta, o tokiu atveju gali nemazai kainuot....

Giedrius34

Nu, nu nestumkit. Bent jau Pas mano Corolla (2004m D4-D) kaip 2 pristus ap...ysht.
Nusiimi apsauga atsisuki synele ir su galvute issisuki zvakes. Priejimas idealus. Visas ketures gali per 15 min pakeist...
Pernai ir siemet po viena teko keist. Kaina vieneto ~50 Lt.
ტოიოტას გამძლე

tom

Dekui Giedrius34 uz padrasinima :)

laurynui

kaip nebutu keista sendien prie - 25 is pirmo karto uzgriebe bet jau garsai is variklio sklido tai net bjauru klausyt buvo po to padirbo pora minuciu vel norma  
Nieko
Nera
Neimanomo

Memelis

Na, nebusiu ir as originalus ir pasipasakosiu. Stovejo maniske lauke nuo penktadienio, siandien ryte - 20, bet nieko, uzsivede is pirmo kart. Pirmi dumai po uzvedimo tokie juodi buvo, kad dar mates nebuvau :o ir garsas kelias sekundes grubokas buvo, bet veliau kaip ir visada graziai dirbu. Kaip pamastau, akumas tai dar originalus stovi, jau 5.5 metu jam, o dar ima. Originalas yra originalas ir nieko nepasakysi. Kura tai neste pilu, ten raso - 32 tai manau turetu uztekti. B)
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

modeliuka

Citataruzikas parašė:
visa para masina buvo laukie(tai garaze stovi)uzsivede is pirmo karta!akumas jau buvo nenaujas(kada pirkau)ir atlaikie jau antra zema!saliara bake baltarusiska(su antigeliu).tepalas pilna sintetika,filtra kuro dar nekeiciau!pre tokiu salciu,ejgu nors viena pakaitinimo zvake nedirba uzvest bet kokia masina nepaviks,bet itariu kad visos bedos del nepakankomos kompresijos varyklie!visem kas negali uzsivest manaureikalingas varyklio kapitalinis remontas!

ruzik, tu kojų nepašalei? kokis dar kapitalinis remontas, kai lauke - 23 šalčio. visi dyzeliai spyriojasi ;)
Modeliuka

Smac

Nu ir man nutiko beda sekmadieni :) Pirma karta neuzsivedziau sia ziema. Gal nuo 3 sukimo jau pajauciau, kad akumas nebevelka :) Gerai, kad kaimynas veziojasi su savim atsargini akuma, kuri mes greit ir imetem man :)
Girdejau, kad tai blogai, kai uzsivedi su vienu akumu, o paskui veikiant varikliui pakeiti i kita. Ar tikrai taip blogai? Ar nuo vieno kito karto nieko rimto nebus? Laidai blogai, akuma keist blogai, nu bet ziema nelabai patempsi ant lyno, juk ledas visur kiemuose... Ka daryti geriausia? :)
Nerasykit man asmeniniu pranesimu, jei nenorite laukto po puse metu atsakymo :) Geriau e-mailu :)

Henris

Daryt reikia taip kaip as, namie dirbu iki 2h nakties, tai iseinu parukyt ir pasildau masiniuka apie 15-20min, kad akumas nors kiek pasikrautu. Nes prie tokiu salciu galima greit ir nauja akuma suest. Nes mes megejai nuvaziuot i darba ir atgal, per diena tai susidaro apie 20km ir tik du uzvedimai. Tai kada spet tam akumui pasikraut, kai kiekviena nakti vis salciau ir jau menesi + nebuvo. Ziemos metu, kad akumas pilnai pasikrautu, reikia nuvaziuot apie 300km... Kazi ar is musus kas nors ziemos metu per deina tiek sulaksto. Tai va parvaziavus namo, palikti masina 30min padribt ant laisvu isjunge visus elektros prietaisus, tada dar yra tikimybe, kad ryte lengviau uzsikursit...
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

horn

Smac-akumų sukeitimas nieko blogo nepadaro. Benzams pataria jungiant krokodilus minusinę klemą jungti prie masės, o ne prie akumo, nes gali nusprogti "babina" arba lietuviškai aukštos įtampos ritė.

remigijus

Sveiki klubo nariai. As naujokas:), pries menesi isigijau Corolla Verso 2002m, d4d, 66kw. Siaip labai patenkintas pirkiniu, bet dabar papasakosiu uzvedimo ryte istorija. Taigi prie -25 neuzsikure ir manoji, sukau starteriu kol iskroviau akuma, jokio griebimo. Nusprendziau patikrint zvakes, ir ka gi, itarimas pasitvirtino - negyvos visos keturios. Vakar pasikeiciau, siandien prie -15 jau uzkuriau lengvai:)
//

Edvatronas

CitataSmac parašė:
Nu ir man nutiko beda sekmadieni :) Pirma karta neuzsivedziau sia ziema. Gal nuo 3 sukimo jau pajauciau, kad akumas nebevelka :) Gerai, kad kaimynas veziojasi su savim atsargini akuma, kuri mes greit ir imetem man :)
Girdejau, kad tai blogai, kai uzsivedi su vienu akumu, o paskui veikiant varikliui pakeiti i kita. Ar tikrai taip blogai? Ar nuo vieno kito karto nieko rimto nebus? Laidai blogai, akuma keist blogai, nu bet ziema nelabai patempsi ant lyno, juk ledas visur kiemuose... Ka daryti geriausia? :)

Akumu sukeitimas nieko tokio, bet
atjungti akuma veikianciam varikliui kategoriskai negalima.
Kodel su krokodilais nevedet?

Smac

CitataEdvatronas parašė:
CitataSmac parašė:

Akumu sukeitimas nieko tokio, bet
atjungti akuma veikianciam varikliui kategoriskai negalima.
Kodel su krokodilais nevedet?

Kazinau, gal neturejo, tik istrauke akuma, raktelius, greit viska atsuko/susuko :) man praktiskai nieko daryt nereikejo...
O paskui tik kitas zmogus paminejo, kad negerai taip daryti. Tai sakai reikejo su krokodilais nuo to atsarginio akumo bandyt geriausia?
Taip gaunas kad padareme tai, ko kategoriskai daryti negalima :( Kokios gali buti pasekmes?
Nerasykit man asmeniniu pranesimu, jei nenorite laukto po puse metu atsakymo :) Geriau e-mailu :)

Edvatronas

Tai jei viskas dabar ok, tai ok....
O kodel negalima...
Tiesa reiktu pamineti, jog ziguliuku laikais (t.y. auto be elektronikos) tai butu kaip ir nieko tokio... anksciau taip netgi generatoriaus krovima taip tikrindavo - uzvedi varikli, nuimi klema nuo akumo jei dirba vadinasi generas krauna, jei uzgesta - vadinasi generui amen.... bet siaip toks cia ir patikrinimas, pats buvau karta apsigaves, nes jei generas krauna, bet per mazai, tai toks budas nebetinkamas, tuo labiau ant siuolaikiniu auto taip daryti negalima todel, kad atjungus akuma, itampos reguliatorius nebemato itampos ir buna dideli itampos suoliai, kas gali nukepinti elektroninius komponentus pradedant variklio kompu, magnetola, signalizacija ir t.t.

Taip pat jei uzvedinejate laidais donoro nepalikite uzvesto, nes generatorius gauna dideles perkrovas, kas gresia genero gedimu...
Geriausia (ypac kai akumas labai nusedes) uzdedi laidus ir donorui leidi padirbti su kokiom 2000 rpm keleta min. taip pasikraus kazkiek mires akumas, tada donora gesini ir tik tada kuri neuzsikuriancia.